Ne egyél meg mindent!

Friss topikok

  • camarosa: “Az étel a te orvosságod, és az orvosságod legyen ételed.” Hippocrates (2009.03.13. 19:52) Előszó

HTML

Linkblog

Milyen jó is a margarin

2009.06.28. 14:12 :: Monic5

 

Most a várttal ellentétben egy rendkívüli bejegyzéssel kell folytatnom. Ezt mindenképpen meg kellett osztanom veletek.

 

 

Tehát a margarin = műanyag

MARGARIN

Tudod, hogy mi a külonbség a margarin és a vaj között?
 
Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!  


--
A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki.
Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik? Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.

Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.
 
--A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gram, míg a margarinban 5 gram.  
--A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetgedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.
--A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.
--A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.  
--A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.  
--A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.

 
És most a margarinról...
 
--Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét.  
--Csökkenti az immunrendszer reakcióját.
--Csökkenti az inzulin reakcióját.

És íme a legmegdöbbentőbb tény...
 
EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!


A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA  választja el attól, hogy MŰANYAG  legyen.

Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).
Ki lehet próbálni a következőt:

-Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen.
Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:
Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit)
Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.
Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni.
Miért? Mert a margarin majdhogynem műanyag. Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra?

Oszd ezt meg a barátaiddal...

(Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni")!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mittegyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr281213475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása